Vă propunem o rețetă de prăjitură cu mere delicioasă! Aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru a-i uimi pe toți cu această rețetă:
Ingrediente
250 grame de făină – reprezintă baza pentru a face un aluat moale și pufos; 200 grame de zahăr – pentru dulceața perfectă; 3 ouă – cruciale pentru textura prăjiturii; 3 mere – ingredientul primordial, ce adaugă un gust acrișor-dulce; 1 cană de iaurt, respectiv 200 de mililitrii – cu scopul de a oferi o fină consistență aluatului; 1 plic de praf de copt – pentru a ajuta aluatul să crească frumos; 50 grame unt topit – astfel încât să aducă un plus de savoare; coajă rasă de la o jumătate de lămâie – va aduce un plus de prospețime și arome.
Foarte simplu de preparat
Procesul de preparare este extrem de rapid și ușor. Este o rețetă ideală pentru cei care vor un desert fără bătăi de cap. Trebue să începeți prin a bate ouăle cu zahărul într-un bol mare până veți obține o compoziție spumoasă. Acest pas este esențial astfel încât prăjitura să aibă o textură aerată.
Ce va intensifica aroma desertului
Acum este momentul să adăugați iaurtul și coaja rasă de lămâie, fapt care va intensifica aroma desertului. Praful de copt și făina cernută se încorporează treptat. Este esențial să amestecați continuu pentru a se evita formarea cocoloașelor. La final, puneți merele tăiate cuburi. Amestecați ușor pentru a fi distribuite uniform în aluat.
Un plus de savoare cu acest ingredient
Tapetați o formă rotundă de copt cu hârtie de copt. Ungeți marginile acesteia cu unt. Puneți aluatul în formă. Nivelați-l cu o spatulă cu scopul de a asigura o coacere uniformă. Merele care au rămas se taie în felii subțiri și se pun deasupra aluatului. Puteți face un decor simplu, însă elegant. La final, turnați untul topit peste mere pentru a aduce un plus de savoare.
Cum verificați eficient dacă prăjitura este gata
Introduceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru aproape 40 de minute ori, dacă preferați o temperatură mai ridicată de 180°C, scădeți timpul de coacere la aproximativ 30 de minute. Pentru a verifica dacă prăjitura este gata, puneți o scobitoare în mijlocul acesteia. Dacă iese curată, desertul e perfect copt.
Lăsați-o prăjitura să se răcească complet după ce o scoaței din cuptor. Pudrați desertul cu zahăr pudră pentru a avea un aspect atractiv, dar și un plus de dulceață.
Prăjitura cu mere este acum gata de servit!
Este un desert perfect atât pentru o masă festivă, dar și pentru o după-amiază relaxantă. Aroma accentuată de mere și lămâie, în combinație cu textura moale a aluatului, va face să vă plouă în gură încă de la prima îmbucătură! Poftă bună!